A fiaim már nagyon várták, hogy elkészüljenek a kincses dobozok. Szinte minden fázis után kérdezgették, hogy mikor szárad meg, mikor lehet hozzányúlni. Mikor egy picit száradt, már egyből pakoltak bele, játszottak vele...

IMG_3112 másolata.JPG

Persze ez is adta a motivációt, hogy még este is leüljek és haladjak a dobozokkal. Miután megszáradt az eddig felvitt összes festék, szalvéta és ragasztó, már csak néhány helyen hiányzik a színes festék. Aki gondolja, natúran is hagyhatja, bár akkor is érdemes decoupage lakkal átkenni, hogy tartósabb legyen.

P6061056 másolata.JPG

Az ismerős kislánynak készülő láda esetében adott volt, hogy rózsaszín lesz a festés, a fiúk dobozánál pedig a színes szalvétával harmonizáló színeket választottunk. Így került a kék mellé piros, a zöld mellé pedig sárga. A gyerekek is szívesen segítenek a festésben. Így került az elefántos dobozra a sárga és a zöld mellé még a piros is. Hagyjuk őket is érvényesülni, hadd vegyenek részt a festésben. Elvégre az ő dobozuk...

Az akril festéket fel is lehet egy picit hígítani, mert elég sűrű, és könnyebb is vele így dolgozni. A festékek száradása után pedig jöhet egy réteg decoupage lakk, hiszen így sokkal tartósabb lesz a festés és a doboz is. 

Aztán bízzuk a gyerekek fantáziájára, hogy mit pakolnak bele. 

Jó munkát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr455341568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása