Horgolt nyuszi, csibe és tojás

 2013.03.28. 09:03

Húsvétra hoztam még egy ötletet, ami leginkább azoknak lesz kedvére, akik jó viszonyban vannak a horgolótűvel. A horgolt csibével és tojással az ünnepig még el lehet készülni. A 2013. márciusi Praktikában talált rá Annamari (korábban bemutattam az üvegmatricával díszített aranykeretét), és nem maradt tétlen, el is készítette őket. Mindamellett, hogy ügyesen és kreatívan horgol, ezzel a technikával újrahasznosította a meglepetés csokitojások belső műanyag kapszuláját is. Jól mutatnak húsvéti asztaldíszként, és persze kedves ajándék a gyerekeknek, sőt locsolásért járó apró ajándék vagy aprópénz is elfér benne.

AnnamariHorgoltTojas.JPG

Azok is bátran nekivághatnak, akik kezdő szinten tudnak horgolni, hiszen a magazinban található részletes leírás szerint az alapöltések mellett csak egy-két különleges öltés kell, hogy elkészüljenek a barik, csibék, nyuszik és tojások. A technikát a Japánból származó amiguruminak hívják. Annak ellenére, hogy a horgolás témájával később fogok foglalkozni itt a blogon, mégis megmutatom Nektek ezt a technikát, hogy aki akarja, az el tudja készíteni még az ünnepig.

A kedves állatkákat elrendezhetjük akár egy kosárban, a tojásokat pedig barkaágra felakasztva tojásfadíszként is használhatjuk. 

Köszönöm Annamarinak, hogy megmutatta nekünk, miket készített. Jó munkát Nektek is!

SDC11506 másolata.JPGSDC11507 másolata.JPG

Címkék: húsvét amigurumi horgolt tojás horgolt csibe horgolt nyuszi

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr975165329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása