Ti ünneplitek a Valentin napot? Ha igen, és szeretnéd kedvesedet egy saját készítésű ajándékkal (is) meglepni, akkor jó szívvel ajánlom a szalvétatechnikával készült képkeretet, amibe tehetsz egy közös képet kettőtökről, vagy magadról, vagy egy kedves idézetet is beleírhatsz, ami Rólatok szól, vagy egy dátumot, ami fontos az életetekben. Ehhez ad ötletet ez a keret

szives keret.JPG

Az elkészítés lépéseit itt találod:

Szükséges hozzá:

puha szalvéta, aminek csak a felső rétegét használjuk,

alapozó festék – ez általában fehér

decoupage ragasztó

decoupage lakk (nem szükséges, inkább ajánlott)

puha sörtéjű ecset

az a tárgy, amit díszíteni akarunk a szalvétával – jelen esetben a keret

Első lépés a keret előkészítése, az érdes részek, szálkák lecsiszolása, vagy alapozó festékkel való lekenés, ami főleg a sötétebb színű tárgyaknál érdekes, mert az könnyen átüt a szalvéta vékony rétegén. Az alapozás történhet fehér alapozó festékkel, vagy más világos tónusú festékkel, ami harmonizál a majdani kész mű színével, és a szalvétával.

Második lépés a szalvéta előkészítése, amikor rámérjük a szalvétát a díszítésre váró felületre és méretre vágjuk vagy tépjük. Ha tépjük, azzal sokkal jobban belesimul majd szalvéta a felületbe és nem „ugrik le” úgy, mintha a vágtuk volna. Persze vannak olyan esetek, amikor fontos, hogy a szalvéta pontosan egy adott méret legyen, ilyenkor jó, ha van nálunk egy éles olló. A többrétegű szalvétának csak a felső rétegét használjuk, tehát csak a színes réteget, a többi mehet a szelektívbe.

Harmadik lépés a felület decoupage ragasztóval való lekenése. Miután az alapozó festék megszáradt, egyből rátehető a szalvéta. Fontos, hogy a szalvétának csak a legfelső rétegét használjuk. Óvatosan helyezzük rá a ragasztós felületre a szalvétát, és a decoupage ragasztós ecsettel finoman, belülről kifelé haladva simító mozdulatokkal egyengessük el rajta. Nem baj, ha sok ragasztó megy rá, és most fehér az egész a sok ragasztótól, az a száradás során eltűnik majd és csak egy szép, fényes felület marad.

Negyedik lépésként lekenhetjük decoupage lakkal, miután a ragasztó megszáradt. Ettől szép fényes lesz, és a port is könnyebb róla takarítani.

Sok örömet a készítéshez!

Címkék: ajándék szív keret lakk ragasztó decoupage szalvéta Valentin nap alapozó festék

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr535078543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása