Húsvéti tojásfa

 2013.03.26. 07:08

Legutóbb a húsvéti tojáscsokorhoz adtam ötletet, most a tojásfáról lesz szó. Ehhez most gipsztojásokat használunk.

IMG_1858.JPG

A gipsztojásokhoz kell: modell gipsz por, kevés víz, tejfölös pohár a gipszhez, húsvéti gipszforma (hobbiboltokban beszerezhető), akasztónak fonal vagy kötözőszalag vagy zsinór, ecset, vízfesték, decoupagelakk. Modellgipszport 1-1,5 kg-os kiszerelésben pár száz Ft-ért lehet beszerezni háztartási boltokban, a decoupagelakk nem szükséges, de szebb lesz a végeredmény.

Így néz ki üresen a gipszforma:

IMG_1833.JPG

 

 

 

 

 

1. lépésben a gipszport egy kevés vízzel összekeverjük. Ehhez egy tejfölös vagy joghurtos pohárba tegyünk vizet kb. a pohár harmadáig és adagoljuk hozzá a gipszport, miközben kevergetjük, hogy lássuk milyen az állaga. Az a jó, ha olyan, mint a tejföl.

2. lépésben kanalazzuk vagy lassan öntsük a folyékony gipszet a formákba. Ha a formákat majd szeretnénk felakasztani, akkor még most a folyékony gipszbe kell az akasztót beletenni, hogy beleszáradjon a gipszbe. Ha egy kis pohár tele van a kész gipsszel, akkor az elég kb. egy tálca gipszformához, ami a képen is látható.

IMG_1834.JPG

 

 

 

 

 

3. lépésben a gipsz megszáradása után vízfestékkel kifestjük a formákat. Ehhez kipattintjuk a megszilárdult gipszformákat a műanyag tartóból. Foghatjuk az akasztónál őket, a tenyerünkbe fektethetjük, vagy egy tányérra is tehetjük, ha úgy könnyebb a festés.

IMG_1835.JPG

IMG_1839.JPG

Amikor megszárad a festék rajtuk, decoupage lakkal lekenjük őket, hogy fényesebbek legyenek, illetve a gipsz sem fog így "elkopni". Felakaszthatjuk barkaágra vagy elrendezhetjük egy kosárban, húsvéti tányéron. Készen is vagyunk. 

Készíthetünk gipszből tojástartót, nyuszit és egyéb húsvéti formákat is attól függően, milyen formába öntjük a folyékony gipszet.

IMG_1861.JPG

Nálatok mit kapnak a locsolók?

Címkék: húsvét locsoló tojásfa gipsztojás

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr455163380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása