Az üvegmatrica felhasználása elég széleskörű. Elsősorban üvegfelületre és tükörre szokás tenni, de most egy érdekes felhasználást mutatok Nektek. Annamaritól kaptam névnapomra, aki lelkesen kreatívkodik, sokféle technikát kipróbált már és ezeket néha ötvözi is. Ebből született ez a csodaszép képkeret, aminek az alapja egy egyszerű fa keret.

kepkeret_matricaval.JPG

1. lépésben a keretet lefújta arany színűre. Ehhez a keretet ajánlott szétszedni, hogy a képvédő fólia ne legyen festékes. Majd amíg száradt,

2. lépésben elkészítette a matricavirágokat. Aranykontúrt használt és színtelen, valamint lila matricafestéket. Amikor azok is megszáradtak, óvatosan leszedte őket az alapról, amire legalkalmasabb egy írásvetítő fólia vagy irattartó tasak (genoterma).

3. lépésben a virágokat ízlésesen elhelyezte a kereten és felragasztotta. Nagyon jól megragadtak. Ha valaki változtatni akar az összképen, akkor bátran megteheti, hiszen a matricák könnyen levehetők és újraragaszthatók. A keretet végül összeszerelte, ami a hátulján lévő kapcsokkal egyszerűen megoldható. 

Bármilyen kerettel megcsinálhatjuk, legyen az fából vagy akár hungarocellből. Egyszerűen elkészíthető ajándék, mégis nagyon egyedi. Jó munkát! Szívesen fogadom az elkészült alkotásokról készült képeket!

Címkék: ajándék arany képkeret üvegmatrica matricafesték

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr245103360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása