Az előző cikkben olyan ötletek voltak, amiket a lakásban vagy a teraszon tudunk csinálni együtt a gyerkőccel. Most következzenek olyan ötletek, amiket a kertben tudunk/tudnak csinálni. Persze a medencézés, trambulinozás, biciklizés, fogócska, bújócska, homokozás melletti ötletek jönnek most:

1) Az aszfaltkréta nálunk fogyóeszköz. Még a nagyobbik fiam is szívesen rajzol a betonra, pedig a kicsi a "rajzolósabb". Tavaly utat rajzoltam nagy kanyarokkal, sávokkal, a gyerekeim pedig házakat rajzoltak mellé, együtt pedig jelzőlámpát, táblákat. Minden színt használtunk, ami a készletben volt és igazán élvezet volt megrajzolni is, és aztán látni, hogy jót játszanak rajta. Mentek rajta rollerrel, korábban még a műanyag kismotorral is, én meg gyalogosan. Nekem is jó móka volt. 

2) Nagyon jó ötlet, ha körberajzoljuk az árnyékukat és aztán ők rajzolják bele magukat. 

3) Két konzervdobozból is lehet nagyszerű játékot készíteni. Egy külföldi honlapon találtam rá, és szerintem olyan szenzációs, amilyen egyszerű az ötlet. A kép alapján is egyértelmű az elkészítése, de a szerző lépésenként összeszedte, mi a menete. A linkre kattintva látjátok.

konzervdoboz_labra rogzitve.jpg

4) A neten szörfözve még régebben találtam rá erre az ötletre és sajnos nem emlékszem, hol. Ha a szerzője olvassa ezt, kérem, jelezze és belinkelem az oldalát. Szóval az ötlet, hogy kiürült műanyag flakonokat megtöltünk vízzel és egymás mellett felállítjuk. Egy labdával kell eltalálni őket. Vagy a másik lehetőség, hogy a szlalomozva kell futni köztük, vagy akár egy labdát pattogtatva vagy lábbal vezetve kerülgetni. Gyerekbulin is jó móka lehet.

5) A kisebbik gyermekem ovijában rendeztek egyik délután csiga gyorsasági versenyt. Na a mi kertünkben is lehetne sok csigát összeszedni! Egy vonalhoz felállítjuk őket, aztán uzsgyi, lássuk ki a gyorsabb. Ezt persze árnyékosabb helyen, esősebb időben lehet inkább megcsinálni, de egy-egy nyári zápor után van erre esélyünk.

Címkék: konzervdoboz nyári szünidő műanyag flakon udvari játék

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr785367731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása