Szülinapi kerti buli - 9 ötlet

 2013.07.16. 16:17

A kisebbik fiamnak nyáron van a születésnapja, és ebben az évben elérkezett az idő, amikor már ő is igényt tartott egy a barátaival közös szülinapozásra.

Adott volt, hogy a kertben tartjuk. Van elég hely, van egy pár játszóalkalmatosság (pl. kerti trambulin, hinta, csúszda) az udvaron és persze bíztunk a jó időben is. Persze esélyes volt, hogy valaki a nyári utazások miatt nem tud eljönni, de végül minden ovistárs jelen volt.

IMG_3615 másolata.JPG

A sajátjaimmal együtt kilenc gyerkőc szórakoztatására készültem. Voltak köztük nagycsoportosok és a testvérek révén kisiskolások, és egy alig hároméves is. Egy szem lányka volt köztük, aki -mondjuk- hozzá van szokva a fiútesók révén a fiús bulikhoz, de azért úgy gondoltam, jobb, ha előre felkészülök mindenféle játékkal, ha szükség lenne rá (pl. unatkozás. veszekedés, stb esetére).

Hátha valaki még ezek utána szervezi meg a nyári gyerek bulit, és jól jön neki néhány ötlet:

- aszfaltkrétával rajzolás

- vizes műanyag palackok eltalálása labdával

- bújócska

- konzervdobozokból vár építése

- lufiadogatás zenére: körbeadnak egy lufit és amikor elhallgat a zene, kiesik, akinél éppen ott van a lufi, majd a következő körben ő állíthatja le a zenét

- gyöngyözés vasalható gyönggyel

- vízivási verseny szívószállal, hátratett kézzel

- színes kislabdák kosárba dobása

- konzervdobozon lépdelés

Végül csak a gyöngyözés és a palackeltalálás került elő, de azok sem sokáig, mert az egyik kis vendég vízipisztolyokkal felszerelkezve érkezett, amikhez előkerültek az itthoniak is, szóval jutott, akinek kellett és nagy szaladgálás, csapatba szerveződés, fogócskával egybekötött vizes csata kerekedett. Köszönöm az égieknek, hogy jó idő volt és a szél, az eső csak másnap érkezett meg!

Néhány praktikus dolog:

Inni házi bodzaszörp és (bolti) szamócaszörp, na meg persze víz volt. Mivel szülők is hivatalosak voltak a bulira, így egy nagy bogrács paprikás krumplit készített a férjem, emellett csak ropi volt nasinak és persze az elmaradhatatlan torta. Az innivaló fogyott rendesen és a vacsi is. Nem készültünk sokféle ennivalóval, a gyerekeket a közös játék jobban érdekelte, mint az evés. A tortát most nem én sütöttem, de én hoztam el a cukrászdából:) A tortához színes papírtányérokat adtam, a poharak színes műanyag poharak voltak, egyszer használatos party terítő volt az asztalon, a díszítést a lufik, színes papírcsíkok és a "boldog születésnapot" felirat adta. A műanyag- és papírteríték nemcsak színes volt és praktikus, de magamat is kíméltem a sok mosogatástól és edényhalmozástól. Mindenkinek ajánlom. Évente egyszer-kétszer belefér, hogy ilyen értelemben nem túl környezetbarát módon bulizunk...

Címkék: bodzaszörp udvari játék kerti szülinapi buli nyári kerti buli

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr45407031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása