A kisebbik fiamnak rendezett kerti buli nagyon jól sikerült annak ellenére, hogy vegyesen voltak a gyerekek kor szerint, illetve a sok fiú között egy lányka volt. Ami miatt most még visszatérek erre a szülinapra, az az, hogy a szülinap reggelén az ünnepelt nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy neki kell egy korona a fejére.

IMG_3607 másolata.JPG

Persze, hiszen az oviban is úgy szokták, hogy a szülinapos kap a fejére egy papírkoronát. Mivel említett gyermekem nyári, így neki nem szokott ovis szülinapi ünneplése lenni, ebből adódóan ovis szülinapi koronája sem. Mit lehet mit tenni, hamarjában kellett egy koronát előkerítsek a tarsolyomból... 

Ami miatt megmutatom, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgokat, a legegyszerűbb hozzávalókból is lehet klasszat alkotni. Egy félórán belül megszületett a nagy mű. Nem feltétlenül ez a legszebb alkotásom, de gyermekem öröme határtalan volt, mikor elkészült. Egész nap a fején hordta, és csak akkor vette le, amikor a meleg miatt ráizzadt a fejére. Száradás után azonban egyből visszakapta. Ennél nagyobb elismerés nem is kellett nekem...

Így készült: Maradék kartonból vágtam egy csíkot, és rámértem a fejére, de mivel az rövid volt, így megtoldottam egy másik színű kartonnal és összetűztem. Mivel az ünnepelt kért a korona tetejére "pöttyöket", így azokat is vágtam rá. Mikor meglátta azt mondta: "olyan, mint a sakkban a gyalog".

A gyerekek ösztönösen örülnek a dolgoknak, nem ítélkeznek, és a legapróbb dolgok is boldoggá teszik őket. Mint most pl. ez a korona. 

Címkék: karton papírkorona

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr775407598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása