Karácsonyi befőttes üveg

 2017.12.20. 06:18

Újabb ötletek ezek és ezek mellé, amiket könnyen meg lehet valósítani. Hiszen befőttes üveget könnyű beszerezni. Ehhez már csak festék kell. Ez lehet akrilfesték, vízfesték, vagy festék spray. Lássuk!

1-20171206_163635_masolata.jpg

Első lépésben kivágjuk a sablont. Ez most stílusosan fenyőfa, de lehet szív, gömb, hópihe is. Legjobb, ha öntapadós papírból vágjuk ki, és akkor könnyű rögzíteni és utána levenni is.

Második lépésben felragasztjuk a sablont az üveg oldalára. Az üveg nagyságától függően többet is ragasszunk, úgy szebb lest.

Harmadik lépésben lefestjük az üveget. Lehet spray, vagy ecsetes megoldás, kinek mi tetszik. Én most a spray-t választottam. Hagyjuk száradni. 

Negyedik lépésben a sablont leszedjük az üvegről. Lakkfilccel körbehúztam a sablont körvonalát, mert így jobban kiemeli a mintát.

Ötödik lépésben beletesszük a gyertyát vagy mécsest és köré pl. fehér színű babot szórjunk, ami megtámasztja a gyertyát, illetve felemeli a mécsest.

Hatodik lépésben dekupázslakkal átkenjük a festéket, amitől fényesebb lesz és könnyebben tisztán tartható.

És kész is!

Tipp: A gyertya alá egy kis viaszt csöpögtetve jobban rögzíthető a gyertya. 

Címkék: karácsony diy befőttes üveg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr6213511465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása