Iskolai uzsonnás doboz

 2013.08.24. 13:33

Míg a nagyobbik fiam is ovis volt, nem volt kérdés, mit eszik napközben. Ette az ovis kosztot. Nem volt vele problémája, megette. Voltak kedvencei, volt, amit nem evett meg, bár ez utóbbi elenyésző volt. Mióta iskolás lett, persze befizettük a menzára, vagyis kap tízórait, ebédet és uzsonnát is. A szünetekben azonban jobban szabadjára vannak engedve a gyerekek olyan értelemben, hogy ha éhesek, akkor ehetnek, főleg úszás és torna után. Így egy ideje jobban érdekel, hogy mit is eszik napközben. Itt nem az iskolai kosztot akarom minősíteni, hanem azt, amibe én mint szülő közvetlenül beleszólhatok. 

IMG_3963 másolata (2).JPG

Ez pedig nem más, mint az itthonról vitt uzsonna, vagy tízórai. Annak ellenére, hogy napi háromszori étkezést befizettünk neki, igényli, hogy itthonról is vigyen finom falatokat. Hiszen nincsen mindig kedvére a menzás kaja, de étvágya van, pláne, ha a többiek is esznek... Persze nem ekörül forog minden gondolatom, mégis arra törekszem, hogy változatosan kapjon némi ennivalót, ami neki is ínyére van, és persze az egészséges felé közelít. Nem tagadom, sokszor kap egyszerű vajas kalácsot, vagy vajas kiflit, amibe vagy kerül szalámi, felvágott, paprikával, uborkával vagy nem. A szendvicskrémeket kevésbé tolerálja, így jobban meg van kötve a kezem. Sokszor kerül alma az uzsonnás dobozba, mivel az a legjobban szállítható és tárolható gyümölcs. Ráadásul ez a kedvenc gyümölcse. Édességet nem szokott vinni a suliba. Ezzel kapcsolatban nem bocsátkozom vitába... 

Ami miatt ez a téma éppen most került elő, az a tálalás. Kapott egy uzsonnás dobozt, amin a kedvenc mesehőse van, de ezen kívül van még egy a gyümölcsöknek és van egy a ropogtatnivalóknak is. Nem viszi egyszerre az összeset, éppen az aktuális kerül a táskába attól függően, mit visz aznap. 

Egy régi Praktika újságban találtam az ötletet ezekre a dobozokra és egyszerűen meg is valósítható. 

Hozzávalók:

kisméretű műanyag dobozok (ételes dobozok)

matricafesték

átlátszó öntapadós fólia

fehér öntapadós fólia, ha a doboz teteje nem átlátszó (így a mintánk jobban kivehető)

1. lépés: a doboztető megtisztítása, és ha szükséges a fehér öntapadós papír ráragasztása

2. lépés: kontúr matricafestékkel a minta felrajzolása, majd színes matricafestékkel jön a kitöltés

3. lépés: a festék száradása után az átlátszó öntapadós fólia felragasztása és kész is

IMG_3963 másolata.JPG

Címkék: iskolai uzsonna matrcafesték öntapadós fólia

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr935460619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása