Gesztenyekoszorú

 2017.10.11. 10:00

Imádom a vadgesztenyefákat. A hatalmas törzsű fák a terebélyes, sárgászöld leveleikkel és a gesztenyék szúrós, zöld védőburkával együtt nekem az ősz jelképei. Kevés ősz telik el nálunk gesztenyeszedés nélkül. Ilyenkor újra gyerek vagyok. Mint amikor eső után szivárványt keresek az égen...

1-20171004_094302_masolata.jpg

 

Ebből a hatalmas adag gesztenyéből koszorú készült. Különböző méretű, alakú és anyagú koszorúalapokat lehet kapni. Van szalma, hungarocell, mohával, vagy tobozzal borított, szív alakú, kör alakú. Én most egy hungarocell alapot választottam. 

Mivel ez egy fehér színű koszorúalap, így első lépésben lefestettem sötétbarnára. Az akrilfesték szépen fed, de a vízfesték is megteszi. Nem baj, ha csíkos a festés, vagy nem fed mindenhol jól, igazából az a szerepe, hogy a gesztenyék közül ne a fehér alapszín virítson ki. Amíg szárad, bemelegítjük a ragasztópisztolyt. 

1-20171004_100025_masolata.jpg

Második lépésben a gesztenyéket szépen sorban felragasztjuk a koszorúalapra. Pár perc alatt bemelegszik a ragasztópisztoly. Onnan tudjuk, hogy használható, hogy a pisztoly markolatánál lévő "ravaszt" benyomjuk és a pisztoly elején szépen elindul a folyékony ragasztó. Egy gesztenyét megfogunk, az aljára folyatunk egy kis ragasztót és hamar rányomjuk a koszorúalapra. Azért kell hamar rányomni, mert a ragasztó szobahőmérsékleten pár pillanat alatt megszilárdul és akkor mér hiába tesszük bárhová, nem fog megragadni és kezdhetjük elölről. Picit rányomjuk a gesztenyét és már jöhet is a következő.

1-20171005_113836_masolata.jpg

Ahol hézagosak a gesztenyék, a lyukakba lehet még gesztenyét ragasztani második sor gyanánt. Ezt megspórolhatjuk azzal, ha mohás alapot veszünk és a gesztenyéket eleve elszórtan ragasztjuk fel és a hézagokban a zöld moha látszik ki. A zöld és a barna nagyon jól mutatnak együtt.

Amikor kész és minden megszáradt, akkor szalagot kötünk rá és felakaszthatjuk az ajtóra kopogtatónak, vagy tehetjük az asztalra őszi dísznek is.

1-20171005_121423_masolata.jpg

Címkék: gesztenye koszorú őszi dekoráció

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr5812923333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása