Ballagási ajándék

 2014.05.12. 14:11

Mit adjunk ajándékba az óvó néninek, a tanító néninek, vagyis annak a nagyon fontos személynek, akire csemeténket bízzuk a nap 4 vagy 8 órájában? Közelednek az ovis évzárók, ballagások ideje, amikor az oviból elballagó leendő elsősök elbúcsúznak az óvodától, a társaktól és az óvó néniktől, a dadustól... Annak a híve vagyok, hogy adjuk meg a módját ezeknek az alkalmaknak, köszönjük meg az óvónőknek a munkájukat. 

IMG_6005 másolata.JPG

Milyen ajándékkal kedveskedjünk nekik?

- a gyerekekről szóljon

- a gyerekek keze munkája legyen benne

- a pedagógus még évek múlva is tudja, kitől kapta, ne csak egy tucatajándék legyen "valamelyik csoporttól"
- kedves emlékeket idézzen
- a gyerekek neve, fényképe, jele szerepeljen benne.

Évek múltán vajon mi jut eszébe a kedvenc óvó néninknek rólunk, a csoportunkról? Eszébe jutunk egyáltalán? Ebben segíthetünk neki egy emlékalbummal. 

Ennek a blogbejegyzésnek az apropója az volt, hogy nagyon kedves ismerősöm, Gabi keresett meg, segítsek neki a ballagási ajándékok elkészítésében. Hozta az alapötletet is, miszerint készítsünk három emlékkönyvet a két óvó néninek és a dadusnak és hozta az elképzelését is, milyen stílusra gondolt. Szívesen belementem a dologba, mivel az ötlet is tetszett és az elképzelt hangulat is.

Adott volt tehát három mappa, amibe utólag rakták bele többek között a gyerekek által készített rajzokat, a gyerekekről készült egyéni és csoportos képeket, a búcsúzó verset is.

A mappák különböző színűek voltak, ezeken finomítottunk vagy hangsúlyoztunk a díszítéssel.

0. lépésben megterveztük a díszítést, majd

1. lépésben: a mappák gerincére zsákanyag került, amit PVA ragasztóval rögzítettünk. Hamar megkötött és könnyű vele dolgozni is. Mellé csipke került, ami lágyított a zsák durvaságán, a kettő közé pedig  natúr színű szalagot ragasztottunk átmenet gyanánt. Az "Emlékkönyv" feliratot merített papírra nyomtattuk, zsákanyagra tettük, hogy jobban kiemeljük, és középre került. Nyuszi csoport lévén egy fanyuszit ragasztottunk a mappa jobb alsó sarkába. Natúran hagytuk a nyuszit, mert így jobban illett a többi díszhez. Ez mindhárom mappán így történt.

 IMG_5999 másolata.JPG

IMG_6001 másolata.JPG

IMG_6002 másolata.JPG

2. lépésben jöhettek az egyedi finomságok. Rózsát varrtunk a csipkéből, gombot varrtunk és ragasztottunk, Mindegyiken használtunk színben harmonizáló gombot, amit fagyöngyökkel, zsinórral, zsákanyaggal vagy csipkével egészítettünk ki. A zsákanyagot és a gombokat PVA-val ragasztottuk, amit lehetett, azt hobbiragasztóval.

IMG_6006 másolata.JPG

Kétszer 1 órát dolgoztunk vele, és nagyon élveztem, ahogyan egy átlagos gyűrűs mappából egyedi emlékkönyv született. Köszönöm Gabinak a bizalmat.

Címkék: emlékkönyv csipkerózsa ballagási ajándék PVA ragasztó ovis ballagás

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr316155955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása