Mi simítja ki a ráncokat?

 2013.02.25. 11:04

Előfordulhat, hogy a decoupage technika alkalmazásánál a felragasztott szalvéta ráncosodik, buborékok lesznek alatta, a szélei feljönnek. Erre ad egy megoldási lehetőséget az alábbi videó, amiben scrapbook papír használnak. 

A hölgy szerint a titok abban rejlik, hogy a ragasztó felkenése után nem egyből rakjuk fel a papírt, mert úgy elázik a ragasztótól, hanem várunk, hogy a ragasztó száradjon és csak pár perc után tesszük rá a papírt. Sőt, amint látjátok majd, még rá is segít a száradásban. A videóban szereplő hölgy még kiemeli, hogy Mod Podge ragasztót használ, ami egyfajta decoupage ragasztó, és tudomásom szerint vízhatlanná teszi a papírt, így segít, hogy ne gyűrődjön, ráncosodjon. 

Nektek mi vált be? Hagyjátok száradni a ragasztót vagy egyből felteszitek a papírt? A hozzászólások között tudtok válaszolni, amit előre is köszönök.

Címkék: ragasztó szalvétatechnika ráncos scrapbbok papír Mod podge buborékos

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr505093660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása