Húsvéti ajándék elrejtése

 2013.03.16. 09:14

Mióta húsvétkor a gyermekeim kapnak csokitojást, na meg némi ajándékot, azóta nagy fejtörés, hova rejtse a nyuszi a meglepetéseket. Egy pár évvel ezelőtti Praktika újságban találtam egy remek ötletet, ami jól használható erre a célra és bárki el tudja készíteni.

husveti rejtek.JPG

Ami kell hozzá:

agyagcserép akkora méretben, hogy a meglepetés elférjen alatta,

szalvéta,

fehér alapozófesték,

akrilfesték,

ecset,

decoupage ragasztó és lakk,

Első lépésben alapozófestékkel lekenjük a cserép külső oldalát. A belsőt nem fontos színezni, csak ha kifejezettem azt akarjuk, hogy az is színes legyen. Én a fehér alapozófestékre tettem egy réteg világos színű (vanília) akrilfestéket is, így jobban tetszett, mint fehéren.

Míg szárad, második lépésben kivágjuk vagy letépjük a szalvétából azt a részt, amivel díszíteni akarjuk a cserepet. A cserépnek az egész felületére, vagy csak egy részére is kerülhet szalvéta. A szalvétának csak a felső rétegét használjuk, a többire nincsen szükség.

Harmadik lépés, hogy a decoupage ragasztóval lekenjük a cserépnek azt a részét, ahova a szalvéta kerülni fog. Nem kell centire pontosan kimérni, elég csak nagyjából azt a területet beragasztózni. Arra figyeljünk, hogy mindenhol ragasztós legyen, ahova a szalvéta majd kerül.

Negyedik lépésben a szalvétát óvatosan ráhelyezzük a ragasztós felületre és ecsettel rásimítjuk. Majd egy újabb adag ragasztó megy rá. Nem baj, ha teljesen fehér lesz a ragasztótól, az majd a száradással átlátszó lesz.

Amikor ez is megszáradt, akkor mehet rá a decoupage lakk, amitől szép fényes lesz. A lakkal érdemes lefesteni az egész cserepet, hogy mindenhol egyformán fényes legyen. A szalvétán kívüli részeket lefesthetjük színes akrilfestékkel, de fehér is maradhat. 

Ha nem lenne egyértelmű a leírás, akkor a szalvétatechnika alapjai.

Címkék: húsvét ajándék decoupage szalvéta agyagcserép

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr75129116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása