Mindig jókedvre derít, amikor jártamban-keltemben egy-egy ablakban dekoratív függönyt vagy valamilyen egyedi díszítést látok. Szeretem a szép virágokat is, ahogyan gyönyörű színeikkel kikukucskálnak a világra. Ha valamelyik ablakunk nem alkalmas arra, hogy fényviszonyok vagy egyéb okok miatt abban virágözönre számíthassunk, ne keseredjünk el. Választhatunk az ablakmatricák közül, ablakfestékkel készült képek közül, Tiffany díszek közül, és persze készíthetünk vasalható gyöngyből, vagy műanyag flakon aljából is virágot. Most a gyöngyös verzióról lesz szó, és hamarosan a műanyag flakon újrahasznosítása is előkerül. Ezeket a virágokat locsolni sem kell, így egy hosszabb távollét nem fog ártani nekik... Készítésükbe már a 3-4 éves gyerekeket is bevonhatjuk, lelkesen rakosgatják az apró gyöngyöket, illetve festik a flakonaljakat. Az ablakba könnyen felhelyezhető egy vitrázsrúd a rajta lévő ragasztótapacsok segítségével, amire aztán tetszés szerint akaszthatjuk a virágokat, pillangókat.

IMG_2418 másolata.JPG

 

Hozzávalók: 

vasalható gyöngy (Hama vagy Ikea-s vödrös)

alaplap

vasaló, sütőpapír

Ha virág alakú formára dolgozunk, akkor könnyű dolgunk van, mert arra csak rá kell tennünk tetszés szerint a gyöngyöket. Ha azonban nincsen ilyenünk, akkor megteszi egy általános alap is, amin egymáshoz képest eltolva vannak a tüskék. Ekkor szükségünk van egy képre vagy leírásra is, ami alapján leszámoljuk, hova mennyi gyöngyöt tegyünk. Ilyen képeket találunk az interneten vagy ahol a gyöngyöket vásároljuk, ott kínálnak olyan színes kis újságokat, amik tele vannak kész alkotásokkal. Ezekből meríthetünk ihletet és persze egy az egyben is megvalósíthatjuk ezeket.

IMG_2416 másolata.JPG

1. lépés: A gyöngyöket tetszés szerint ráillesztjük a tüskékre, majd sütőpapíron keresztül megvasaljuk őket, hogy a gyöngyök teteje összeolvadjon, hiszen így fognak egymáshoz kapaszkodni és így marad egyben a forma.

2. lépés: A vasalás után még a sütőpapír tetejére teszek egy nehezebb könyvet, hogy amíg kihűl a gyöngy, addig is simuljon a mű és ne görbüljön el.

3. lépés: Óvatosan levesszük a kész gyöngyképet a tüskés alapról, cérnát fűzünk át az egyik gyöngylyukon és rákötjük a vitrázsrúdra, amin az ablakunkban fog lógni. 

Ami nagyon jó még ezekben a gyöngyökben,  hogy nemcsak vasalni lehet őket, hanem cérnára felfűzve karkötőt, vagy egyéb díszítő dolgot készíthetünk belőle.

Ha elkészültetek vele, küldjétek el a műről a képet és szívesen felteszem ide a blogba, hadd kapjanak ötletet a többiek is. Előre is köszönöm mindenki nevében! Jó gyöngyözést!

Címkék: virág hama ablakdísz vasalható gyöngy

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr885261431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása