Bodzaszörp

 2013.05.22. 10:44

Az ígért kincses ládikák készülnek, de ez a bejegyzés mégsem arról fog szólni. Közbeszólt a bodza. Ugyanis tegnap a kisebbik fiammal bodzát szedtünk. Nagyon élvezte, hogy a metszőollóval vághatja a virágokat, és csak a szép, egészséges (értsd: nem tetves) virágokat szedte. A bodzát aztán nyomban be is áztattuk, hogy legyen finom bodzaszörpünk.  

IMG_2796 másolata.JPG

Itt a mi receptünk, ahogyan a férjem édesanyja készíti, és persze most már mi is:

minimum 30 viráglabda

2,5 kg cukor

4,5 liter víz

kb. 3 kávéskanál citromsavpor (ezt csak később raktam bele, mert nem volt itthon)

3 db citrom karikázva (nálunk több is ment bele)

kb. 3 kávéskanál Na-benzoát (szalicil helyett)

Mindent egy nagy edénybe raktunk (nálunk ez fazék lett), és két napig állni hagyjuk, néha kevergetjük, majd mielőtt leszűrjük, jól kinyomkodjuk a citromokat és a virágokat, hogy jobb legyen az aromája. Szűrés után mehetnek a flakonokba, üvegekbe, majd a kamrapolcra. Egyből is fogyasztható, de akkor kevesebb Na-benzoát és cukor is elegendő.

Címkék: bodzaszörp

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr175312541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása