Mindannyiunkban felmerül a kérdés, hogyan töltse gyermekünk értelmesen és persze jókedvűen a nyári szünidőt. Megy a szervezés és a logisztika. Szerencsés esetben a nagyszülők tudják vállalni a gyerekeket néhány napra, még jobb, ha az unkatestvérek is tudnak ilyenkor találkozni. Így aztán bizonyosan jól érzik majd magukat a kortársakkal. Jobbnál jobb táborok közül lehet válogatni. Jó esetben az iskola, vagy lelkes tanítónénik, vagy a helyi sportklubok is szerveznek táborokat. A www.toe.hu oldalon országos adatbázist találunk a táboroztatókról. Tényleg van miből válogatni. Mi a teendő akkor, ha még a legjobb szervezés ellenére is vannak napok, amikor a gyermekünkkel otthon vagyunk és az udvarra, vagy a lakásra, erkélyre korlátozódik a mozgásterünk. Ilyenkor is számtalan lehetőségünk van.o

IMG_3147 másolata.JPG

Ha már túl vagyunk a közös sütisütésen, mozizáson, kártyázáson és társasjátékokon, akkor elő a kavicsokkal és a víz-, vagy akrilfestékkel és fessük be a kavicsokat. Hagyjuk, hogy a gyerekek szabadon válasszák a színeket, ráérezzenek a festék használatára, felfedezzék a formákat, a különböző nagyságú kavicsokon milyen formák hogyan mutatnak. Ha már a festékkel mindent megfestettek, akkor vegyünk elő többrétegű szalvétát, aminek a felső rétegét használjuk csak és lehet a kavicsokra ráragasztani. Ma már rengetegféle szalvétát lehet kapni darabra is, így többfélét is felajánlhatunk a gyerkőcnek.

IMG_2752 másolata.JPG

IMG_2753 másolata.JPG

A kisebbeknek segítsünk a decoupage ragasztó használatában, mert a vékony szalvéta könnyen szakad az ecset alatt, ha nem vagyunk óvatosak. Akár festéket használtunk, akár szalvétát, érdemes a kész művet lelakkozni decoupage lakkal, hogy vízálló és tartós legyen. Díszíthetjük vele a lakást, az ablakpárkányt, a bajárat mellé téve kedves vendégváró lehet belőle. Használhatjuk levélnehezéknek, vagy a teraszasztalon, hogy a terítőt ne fújja el a szél. Ehhez persze nagyobb kavicsot érdemes választani. A képen lévő katicás kavics is így készült.

Jó szórakozást!

Címkék: decoupage szalvéta kavicsfestés akrilfesték

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr895367631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása