Itt a farsang, áll a bál...

 2015.01.30. 11:06

Újra téma a farsang és a farsangi beöltözés. Hiszen

"Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál!"

Hogy idén mibe öltöznek a lurkók, egyelőre még rejtély. Előző években már lelőttük a lovag, az aranylabdás focista, a rocksztár, a denevér, a katica, a cica, az ördög, a méhecske jelmezeket. Évekig sláger volt a tűzoltó jelmez is, amihez biciklis sisakból gyártottunk fejfedőt:

 1-img_8737_masolata.JPG

Így készült:

1. Végy egy biciklis sisakot, ami jó a gyerek fejére.

2. Sárga kartonpapírból vágj ki egy akkora darabot, ami kb. 10 cm-rel nagyobb a sisak pereménél, és vágd ki a közepéből a sisakkal megegyező méretű területet. Hiszen a sisakot felveszi a gyermek, és a sárga rész lesz a tűzoltó sisakon a nyakvédő és a simléder.

3. Sárga krepp papírral teljesen fedd be a biciklis sisak tetejét.

4. Rögzítsd a sárga kartont a sisakra körben. Ez nálunk széles cellux-szal történt, de kapoccsal is lehet, amit kapocsbelövővel lövünk be a sisakba. Ez utóbbit csak akkor ajánlom, ha nem sajnáljuk, hogy a továbbiakban nem biciklis, hanem tűzoltós sisakként fog funkcionálni a fejfedő.

1-img_8736_masolata.JPG

A sisakhoz illő egyenruha alapja farmernadrág és farmerkabát volt, de lehet egy sötétebb, vastagabb ing is. Tépőzáras fényvisszaverő csíkokat varrtam rá néhány öltéssel, amire még a kis tűzoltó neve is felkerülhet.

1-img_8740_masolata.JPG

 1-img_8739_masolata.JPG

Címkék: farsang jelmez tűzoltó sisak tűzoltó jelmez

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr547119843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása