Megunt póló új köntösben

 2013.05.06. 06:01

A tavasz és a nyár a rövid ujjú pólók és ujjatlan felsők ideje. Amikor feltúrjuk a szekrényt az első napsugárnál a tavaszi cuccok után, akkor előkerülnek megunt darabok is. Ne dobjuk el egyből, adjunk neki még egy esélyt. Egy régi pólót is fel lehet dobni valamivel, hogy újra szívesen felvegyük. Ez inspirálta Annamarit is, amikor a kislánya egyik fehér pólóját díszítette ki. Ez a módszer arra is jó, hogy az eltüntethetetlen foltokat eltakarjuk... Ezzel a módszerrel bátran próbálkozzanak azok is, akik korábban még nem festettek textilre (vagy bármi másra), mert biztosan sikerülni fog nekik is. Textilfilccel vagy tubusos festékkel könnyebb a dolgunk, de választhatjuk azt is, hogy tégelyből ecsettel visszük fel a festéket. 20 ml-es festék már 230 Ft-tól kapható.

Lássuk, mit alkotott ezúttal Annamari:

SDC11500 másolata.JPG

Szükséges hozzávalók: 

póló, vasaló, sütőpapír, papír, ceruza

textilfesték

1. lépés: a mintát felrajzolta egy papírra, és nagyjából kiszínezte, hogyan képzeli el a végeredményt. Persze figyelembe vette az is, milyen színű textilfestékei vannak. Szabadon is rajzolhatunk a pólóra, bár ilyenkor is érdemes felvázolni egy papírra, milyen rajzot akarunk, mekkora helyünk van, milyenek legyenek az arányok, stb..

2. lépés: a póló alá tette a papírt és kontúrfestékkel rárajzolta a pólóra a rajzot.

SDC11495 másolata.JPG

3. lépés: miután a kontúr megszáradt, következhetnek a színek. Ez függ attól, hogy pl. ki viseli majd a pólót, milyen színek illenek a pólóra. Vannak csillámos, ún. Glitter festékek, amelyek csillogósak lesznek, ez főleg a lányoknak szokott tetszeni (a képen a kék ilyen). Bátran használjuk a színeket. Arra figyeljünk, hogy a színek ne folyjanak egymásba, mert az elcsúnyíthatja a művünket. Bár az is igaz, hogy ezek a festékek elég sűrűek, nem folynak olyan könnyen. 

SDC11494 másolata.JPG

4. lépés: Amikor a színek megszáradtak, akkor sütőpapíron keresztül, pamut fokozaton, gőz nélkül megvasaljuk a pólót. Kész is. Akár 40 fokon is moshatjuk a pólót.

SDC11496 másolata.JPG

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, vagy megosztást. Köszönjük!

Címkék: póló textilfesték

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr705261023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása