Nagyon tetszett ez a mondat (is) abban a cikkben, amit most ajánlok Nektek. Teljesen új szemszögből közelíti meg a gyerekek tévézését. Sorra veszi a cikkben megkérdezett Gerald Hüther professzor, hogy mi zajlik le a gyerekek fejében, miközben tévét néznek, milyen fokozatokon mennek keresztül, mire rájönnek, hogy nincsenek hatással az ott történtekre. Közismert tény, hogy a tévéműsorban készen kapnak minden képet, és nem kell használni a buksijukat a gondolkodásra. Fontos a megfelelő testérzet ahhoz, hogy a gondolkodásuk is megfelelően alakuljon. Ha a tévé előtt ül, akkor maximum pislog, de más mozgást nem igazán produkál. Ez eddig oké, mármint, hogy érthető, elfogadható és logikus is. Ami nekem abszolút újat mondott, hogy...

gyerek.jpg

az éneklést a lehető legjobb finommotorikus gyakorlatnak nevezi. Na ez már valami. Nemcsak a memóriát fejleszti egy szöveg megtanulása révén, hanem a megfelelő hangot a megfelelő időben kell kiadni. Pláne, ha mindezt kórusban teszi, akkor még a szociális érzékenységet és a csapatmunkát is megtapasztalja. Kár, hogy sokszor az éneklés háttérbe szorul. Míg kisbaba a gyermekünk, addig többet énekelünk, aztán a legtöbb családban ez elmarad. Vagy nem? A gyerekeink nagyon szeretik hallgatni a zenét, a nagyobbik nagyon könnyen és hamar megjegyzi a szöveget és ritkán énekli is. A kisebb pedig inkább a táncos mozgásokban jeleskedik jobban. Zeneileg sokfélét szeretnek, mostanában a rock-os a menő meg a "Dzsungel könyve", az utóbbit ráadásul kazettán hallgatva... Tehát a zene benne van a mindennapjainkban, de az éneklés már kevésbé. Az oviban még sokat énekelnek a gyerekek, de a suliban már kevesebbet. Nyilván a családnak kellene ebben többet tennie, főleg az anyának... (?)

A lényeg a sok mozgás és az éneklés!

Mi erről a véleményetek?

Címkék: mozgás éneklés

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr665375354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása