Születésnapi képeslap

 2014.11.11. 12:59

Gyerekeink születésnapjukra mindig kapnak élményt is ajándékba. Ez azt jelenti, hogy a kézzelfogható ajándék mellé jár egy élmény is. Nem titkolt célunk ezzel az, hogy ne csak a tárgyi ajándékot értékeljék, hanem az együtt töltött időt is. Természetesen figyelembe vesszük gyermekünk érdeklődési körét, életkorát, az időjárást, stb. Volt már vidámparki belépő, Afrika park látogatás, cirkuszjegy, mozijegy, Vasúttörténeti parkozás.

 IMG_8201 másolata_1.JPG

Legutóbb Magyarország legnagyobb játszóházába -ami Budapesten található- szólt a meghívás. Nagy volt az öröm, mikor megtudták, hogy ez az ajándék, és persze nagyon jól érezte magát a család. Az ünnepeltnek nagyon tetszett a kötélpálya, amin kétszer is végigment, imádta a krokodilos csúszdát, ahová apjukat is becsábították, és együtt kapaszkodtak a krokodil szájába, miközben az lassan becsukódott. Hosszan fociztak a kis, kör alakú focikarámban, ahonnan teljesen leizzadva jöttek ki 3/4 óra múltán. Volt néhány zsetonos játék, de szerencsére nem ezek voltak túlsúlyban és közülük csak a léghokit, meg a motorpályát próbálták ki. Lehetett mászófalon mászni, és ahogyan egy valamirevaló játszóházhoz illik persze golyók között kergetőzni, csúszdázni, trambulinban ugrálni. Sok kis bicikli és tricikli cikázott a játszóházban. Kívülről nézve néha ijesztőnek tűnt a buborékhegynek nevezett naaagy buborék, de a gyerekek nagyon élvezték, hogy a tetején esnek-kelnek és billegnek ide-oda. A babákra is gondoltak, az elkülönített babarészlegen szintén volt trambulin, csúszda, golyók tömkelege csak persze minden kicsiben. 

Annak örülök, hogy a barátoknak szóló szülinapi bulit nem ide szerveztük (ez az ötlet is felmerült), mert nagyon hangos volt a hely (hangfogók nem voltak a falakon), rengeteg gyerek volt (naná, hiszen tuti hely), és a sok szülinapos asztal között egy lett volna a sok közül a miénk. Persze biztosan jót rohangáltak volna a gyerekek, de nem lettek volna együtt, mert mindenki mást próbál ki, mást szeret és szerintem egy barátokkal töltött szülinapon az is fontos, hogy közös élményeik legyenek.

Esős napokon egyébként jó időtöltés, ha játszóházba megyünk a gyerekekkel. Főleg oda, ahol a játékokat a felnőttek is használhatják, így tényleg lesz közös élményünk a gyerekkel. 

Ja és hogyan készült a képeslap?

Nagyon szeretem a kétoldalú papírokat (ha nincsen otthon ilyen, két papírt is össze lehet ragasztani, érdemes kicsit vastagabb papírt használni, nem a fénymásoló papír vastagságút, mert a ragasztó átüthet). Most is ilyet használtam. Nem ugyanolyan a két oldal mégis nagyon jól passzolnak egymáshoz, színben harmonizálnak. Biztosan máshol is lehet kapni, de én a  Lidl üzletekben szoktam rátalálni a CRELANDO papírokra. Savmentes papírok, tehát idővel nem színeződnek, nem károsodnak, scrapbookozáshoz is nagyon jól lehet használni. Különböző témában lehet kapni, pl. születésnap, utazás. 

Most egy kör alakú képeslapot készítettem, ehhez sablonnak egy Medvesajtos dobozt vettem elő, amit ceruzával halványan körberajzoltam.

IMG_8188 másolata.JPGIMG_8189 másolata.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Színben illő papírt ragasztottam a belső oldalra, amire a szöveg került, és még egy kis tortát is tettem díszítésnek, hogy egyértelmű legyen évek múltán is, milyen alkalomra szólt az ajándék.

IMG_8193 másolata.JPG

IMG_8202 másolata.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr146883477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása