Tavaszi ajándék

 2013.04.27. 07:12

A családunkban az év első pár hónapjában van a névnapok és születésnapok nagy része, pl. az enyém is... Igazi tavaszi ajándékkal lepett meg engem Annamari (ezt is ő készítette). Ami külön jó ebben az ajándékban, illetve az elkészítésében, hogy újrahasznosítással készült, ráadásul még hasznos is, hiszen a virágmagokat tudom benne tárolni. 

P1390541 másolata.JPG

Kávés doboz adta az alapját és erre jött egy falapocska. Innen már csak a díszítés következett. Bármilyen dobozka megfelel a célnak, lehet az pl. bonbonos doboz, játékdoboz. Könnyen bánunk vele, ha fából van vagy papírból, mert ezek könnyen díszíthetőek, kezelhetőek. Lássuk, hogyan készült!

Szükséges hozzávalók: 

doboz,

alapozófesték, akrilfesték, ecset

hobbi ragasztó,decoupage ragasztó, decoupage lakk

szalvéta

1. lépés: a dobozt lefestjük a nekünk szimpatikus akrilfestékkel. Egyenletes ecsetvonásokkal dolgozzunk,mert amikor megszárad, látszani fognak a csíkok. Előtte fehér alapozófestékkel lefesthetjük, ha pl. sötét a doboz, mi viszont világos színűre szeretnénk festeni, így nem fog átütni a sötét tónus.

2. lépés: a falapot lealapozzuk az alapozó festékkel. Ez azért fontos, mert a szalvéta olyan vékony, hogy az alatta lévő szín mindenképpen átlátszik és elnyomja a szalvéta mintáját, ami viszont egyáltalán nem szép.

3. lépés: miután megszáradt az alapozófesték a falapon, jöhet a szalvétaragasztó (decoupage ragasztó), majd rá a szalvéta, amit egyenletes, belülről-kifelé haladó, simító ecsetvonásokkal ragasztunk fel. Majd jöhet rá még egy adag ragasztó. Nem baj, ha fehér lesz, hiszen amikor megszárad, átlátszóvá válik.

4. lépés: a falapot felragasztjuk a doboz oldalára hobbiragasztóval.

5. lépés: érdemes az egészet lekenni decoupage lakkal, hogy szép fénye legyen és így tartósabb is lesz.

Címkék: tavasz ajándék decoupage szalvéta akrilfesték

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativido.blog.hu/api/trackback/id/tr425247736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása